Modern träteknik och 20 år av renodlad hantverkstradition

Artikel från Aftonbladets bilaga ”Vintern hemma” (pub. 2021-12-22)

I Burträsk, Västerbotten, ligger det privatägda ägda Specialsnickeriet WB Trä. I mer än 20 år har de förädlat trä till snickerier av högsta klass med stort hantverkskunnande till både flerbostadshus och villaprojekt.

– Vår främsta styrka ligger i de utvändiga delarna så som fönster, skjutdörrar, vikdörrar och entréer. Jag skulle säga att vi är produktnördar och älskar att hitta kreativa lösningar på kundernas önskemål. Drivkraften ligger i att skapa bra dialoger med våra kunder och utvecklas tillsammans med våra projekt, berättar Mattias Jonsson, delägare och vd.

Projekt i Grand Designs där WB Trä levererade fönster, dörrar och gavelpartier.

I det populära programmet Grand Designs på TV4 smyckas ett sommarstugeprojekt inspirerat av ett båthus med deras specialtillverkade snickerier i vitpigmenterad, lackad furu.
– I Grand Designs fick vi äran att leverera bland annat, fönster, dörrar och gavelpartier till Jenny och Benjamins projekt i avsnitt ett säsong två. Ett lyckat projekt i samarbete med Arkitektbyrån Arrhov/Frick där framför allt det stora gavelpartiet som täcker hela fasaden sticker ut lite extra, fortsätter han.

Dialogen i centrum
På WB Trä gör de ständigt förbättringar och strävar mot att utveckla sig själva inom olika områden. En viktig aspekt för att de ska utvecklas är dialogen med kunder och samarbetet med arkitekter för att hitta de bästa lösningarna.

– Vi älskar att arbeta brett och ta oss an utmaningar under hela processen. Det kräver både engagemang från vår sida och även en god dialog med våra kunder. I och med att vi är en mindre privatägd firma med ca 40 anställda arbetar vi alla under samma tak, vilket vi upplever är en stor fördel för oss. Vi har lätt att se helheten, lyssnar och stöttar hela vägen för att lösa specialanpassade snickerier som våra kunder önskar, berättar Mattias.

Villaprojekt i Mälardalen med gulfärgat antikglas som ger huset karaktär.

Projekt i Mälardalen
Till villaprojektet i Furusund, Mälardalsområdet tillverkade WB Trä pardörrar, vikpartier, fönster och fönsterdörrar.
– Varje fönster är tillverkat i furu med otroligt vacker spröjs. För att följa husets karaktär valdes tillsammans med kund och arkitekt ett gulfärgat antikglas som vackert smälter in i känsla och ger huset en mild ton. Vi är en engagerad leverantör som arbetar med högkvalitativa produkter i nära samarbete med våra kunder. Det är något vi strävar mot och är särskilt bra för de som vill ha full frihet att själva välja det som passar dem, avslutar Mattias.