Stora giljotinfönster till världens största pizzeria

”Det är inte så många som kan leverera så stora giljotinfönster i trä” säger arkitekten Rickard Stark vid Okidoki Arkitekter när projektet till Morenos pizzeria står klart.

Moreno Pizza i Göteborg kallas världens största pizzeria och med sina 20 pizzabagare, ölhall och 1 650 gästplatser gäller rekordet fortfarande.

–  Det började med att arkitekten hittade oss, säger vd Mattias Jonsson. Vi tyckte att detta verkade vara ett kul projekt speciellt när önskemålen var stora saker i trä.

–  Urvalet av leverantörer är litet när man ska beställa stora träprodukter, fortsätter Rickard. Jag är glad att jag hittade WB Trä, hela 110 mil norrut.

WB Trä producerade en stor del av snickerierna till Moreno Pizza. En leverans som innefattade innerdörrar, entré- och skjutpartier samt stora giljotinfönster till restaurangen.

–  Den här typen av projekt är något som vi välkomnar. Då får vi möjlighet att använda vår fulla kompetens inom specialsnickerier och att vi dessutom är med och skapar ett världsrekord ger ju lite extra krydda, säger Mattias.

Läs mer om projektet och se fler bilder här >>

Har du frågor och vill veta mer om stora träproduktioner?
Välkommen att kontakta någon av våra säljare >>